Meino Ekkelboom

Laden Evenementen

Meino is een passievolle imker met meerdere eigen volkjes. Hij voert een eigen merk honing en maakt in zijn vrije tijd heerlijke zelfgestookte Groningse appelstroop. Daarnaast is hij fanatiek boekhouder en is de penningen meester bij diverse organisaties.

Zie ook: Add Bees.

Dienstbaar aan natuur en mensen. Voor mij betekend dit respecteren en handelen naar het eigene van de natuur en de mensen en het delen van kennis en ervaring.

Ik heb ruim 15 jaar ervaring in administratieve ondersteuning van kleine bedrijven. Dit heb ik gedaan als cursusleider, ondersteuning op administratieve software en als boekhouder op kantoor en op bedrijf. Deze kennis deel ik graag in een workshop boekhouden op het niveau van “Basiskennis Boekhouden”. Van kinds af aan voel ik me verbonden met de natuur. Mijn opleidingen zijn MBO veterinaire microbiologie en HBO milieukunde/natuurbeheer. Ik heb lezingen en excursies gegeven op het gebied van paddestoelen, flora en vlinders. Ik ben als vrijwilliger actief geweest bijvoorbeeld als wadloper en bij het Zeegrasproject van de Waddenvereniging. Op dit moment ben ik nog actief als vrijwilliger bij het Hertenkamp de Borgstee in Winsum en als beschermer van weidevogels.

Als imker streef ik naar een zo natuurlijk mogelijke manier van bijenhouden. In de praktijk betekend dat niet dat ik de bijen kan laten zwermen. Wel probeer ik de bijen zo min mogelijk te belasten met mijn aanwezigheid en bestrijding van parasieten met zo min mogelijk middelen te doen. Bijenhouden gebeurd altijd in relatie met de omgeving. Alleen in een gezonde omgeving kun je gezonde bijen houden.

Op dit moment ben ik nog actief als vrijwilliger bij het Hertenkamp de Borgstee in Winsum, beschermer van weidevogels en lid van de werkgroep diagnose bijenziekten Groningen en Drenthe.

Adres: Grachtstraat 1, 9951 BR, Winsum

Meino Ekkelboom

Organisator

Telefoon: 0624588570
Email:
Website: Bekijk website

Aankomende Evenementen

  • Er zijn geen resultaten gevonden.