De tuinen van weldadigheid

Laden Evenementen

De tuinen van Weldadigheid zijn in het najaar van 2007 opgezet door Lambert Sijens en Jolanda Loonstra. Op een bijzonder historische plaats, omzoomd door bos en majestueuze beuken- en eikenlanen, werken we hard aan onze bijzondere groententuin. Bijzonder in die zin dat wij allerlei producten telen die je in de winkel niet kunt vinden. Omdat ze vergeten zijn, exotisch of gewoon nog niet ontdekt. Bijzonder ook omdat we er mooie tuinen van maken waarin groenten de hoofdrol spelen. In samenspel met vele soorten fruit, kruiden en bloemen vormen zij een smakelijke aanblik. De verschillende decors in de vorm van hagen, struiken en bomen zorgen voor een steeds wisselend schouwspel.

Tot nu toe hebben we al heel wat aangelegd: een boomgaard met oude rassen; een kleinfruitdoolhof met zo’n 80 soorten veelal historische bessensoorten; een haagbeukdoolhof; een taxusallee met zes borders van 3 bij 22 meter met vaste planten, groenten en kruiden; een kruidentuin; een geneeskruidentuin; een grote vijver; de grote groententuin; de eeuwigmoestuin; het hysoplaantje met zelfgeënt leifruit; een bloemenpluktuin en twee tunnelkassen.

Dit alles was niet mogelijk zonder een groep enthousiaste vrijwilligers. Samen met hen blijven we de tuinen verder ontwikkelen, zodat een bezoekje aan ons in 2015 zeker de moeite waard is.

De tuinen van weldadigheid

Locatie

De tuinen van weldadigheid

Hospitaallaan 48 Veenhuizen, Drenthe 9341 AH Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

0592-388414

Bekijk website

Aankomende Evenementen

  • Er zijn geen resultaten gevonden.