De Helleborus

Laden Evenementen

Ons motto

Gewoon lekker doen! Onze boerderij in het schitterende Engelbert biedt elke dag en elk seizoen talloze mogelijkheden om samen te werken aan innovatieve projecten en duurzame uitvindingen. Zoals het maken van een kruidenspiraal of een pizzaoven.

Wat kan je hier doen?

In de knusse en gezellige schuur kun je workshops volgen voor praktische toepassingen voor een duurzamer en groener leven. Zoals eetbare planten, kooklessen vanuit de natuur, het kweken van planten op vissenpoep (Aquaponics), het maken van een raamtuin en je eigen (vlierbessen)wijn.

Ook kun je heerlijk slapen want je bedje wordt opgemaakt in de herberg of op een verassende plek in de bostuin.

Waar we voor staan?

Bij alles wat we doen staat permacultuur (op zichzelf staande ecosystemen) centraal. Maar hoe werkt permacultuur in de praktijk? Iedere donderdagmiddag kun je meewerken in onze permatuin en leren hoe je zelf een eetbare bostuin kunt creeeren. En natuurlijk mag je meebeslissen over het ontwerp van de tuin!

Wil je graag werken met echt hout en leren hoe je van oude materialen iets nieuws kunt maken? Hergebruik en duurzaamheid staat bij alles wat we doen hoog in het vaandel.

Je leert hier van mensen die ervaring hebben opgedaan op diverse plekken in de wereld.

En verder?

Na gedane arbeid is er ruimte voor ontspanning en een heerlijke maaltijd. Bij mooi weer koken we in onze zelfgebouwde buitenkeuken. Bij het ontbijt serveren we honing en heerlijke appelstroop van onze eigen huisimker. En natuurlijk gebruiken we in onze keuken zoveel mogelijk lokale producten.

De Helleborus is ook actief buiten Engelbert. Je kunt ons tegenkomen in de stad waar we werken aan De Munterij, een initiatief op het gebied van alternatief geld voor en door vrijwilligers.

De Helleborus

Locatie

De Helleborus

Engelberterweg 96 Groningen, 9723EP Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

+31641401441

Bekijk website

Aankomende Evenementen

  • Er zijn geen resultaten gevonden.